Castelló d'Empúries es prepara per rebre els dies 28 i 29 de febrer i 1 de març la disbauxa del carnaval. Fa anys que l'esdeveniment s'ha convertit en una de les festes més multitudinàries del municipi amb prop de 1.500 escrits.

Enguany, la programació arrencarà amb la desfilada nocturna de carrosses i comparses del divendres pels carrers d'Empuriabrava. Tramuntakada serà l'encarregada d'obrir la rua. Tot seguit, a l'envelat de les Palmeres del Club Nàutic d'Empuriabrava, hi haurà música amb l'Orquestra Mitjanit i punxadiscos.

El dia més intens serà el dissabte 29 de febrer amb rua infantil al matí i desfilada nocturna, pels carrers i places de Castelló d'Empúries. La jornada començarà a les quatre de la tarda, moment en el qual els més petits exhibiran les seves disfresses. La rua iniciarà el seu recorregut a l'avinguda Pau Casals i finalitzarà a la sala polivalent. Allà hi haurà animació infantil amb Disco per Xics i xocoltada per a tota la mainada que vagi disfressada.

A la nit, la disbauxa s'apoderarà dels carrers i places del centre històric amb la desfilada nocturna de carrosses i comparses. L'obertura de la rua serà a càrrec de Tramuntakada i començarà el carrer Figueres i finalitzarà al carrer Santa Clara.

Tot seguit, el grup de versions Di-versiones amenitzarà la festa amb el seu espectacle esbojarrat. La cita tindrà lloc a partir de 3/4 de dotze de la nit a la sala polivalent i comptarà també amb les actuacions de Band-idos i de punxadiscos.

El programa continuarà el diumenge amb una desfilada diürna pels carrers d'Empuriabrava, a les 12 h. Tot seguit, hi haurà el dinar de carnaval per a totes les colles i comparses participants, el lliurament de premis i música disco per a totes les edats, a la sala polivalent.

El cartell

L'alumna de l'INS de Castelló d'Empúries Laia Garcia ha estat la guanyadora del concurs de cartells de Carnaval que dona la imatge a la festa. Ja fa anys que el cartell de Carnaval és escollit a través d'un concurs entre els i les alumnes dels instituts de secundària del municipi. Si bé en edicions anteriors el concurs es portava a terme entre els alumnes de primer d'ESO, aquest any han estat els de tercer els que hi han participat. Es van presentar més de 100 propostes entre les quals també s'han seleccionat dos treballs finalistes obres de Narcís Andrei de l'INS d'Empuriabrava i Paula Reyes de l'INS de Castelló.