Jack London ha estat adaptat en anteriors ocasions al cinema, però poques vegades amb l'ambició d'aquesta nova versió de La llamada de lo salvaje, combinació d'imatge real i animada que aspira a convertir-se en un dels grans èxits d'aquest primer trimestre de 2020. Hi conviuen la inspiració del relat d'aventures clàssic amb el to propi de la faula ecologista.

La pel·lícula explica la història de Buck, un gos que per una sèrie d'esdeveniments passa de viure de Califòrnia a Alaska, on haurà d'aprendre a portar trineus per fer-se un lloc a la seva nova llar. Però les coses donen un tomb gràcies al seu nou amo John, un veterà aventurer amb qui aprendrà el valor de l'amistat i iniciarà un viatge ple d'imprevistos per alguns dels racons més inhòspits de la zona. El text de London ja va ser objecte el 1997 d'una notable versió televisiva protagonitzada per Rutger Hauer i Richard Dreyfuss.

Dirigida per Chris Sanders, artífexs d'esplèndides cintes d'animació com Lilo i Stitch, Com entrenar el teu drac o Els Croods, La llamada de lo salvaje és un espectacle visual que deu tant a la bona feina recreant animals digitalment com a la presència de Harrison Ford, en un paper que ja a la novel·la de London sembla escrit a la seva mida. Al costat del veterà actor destaquen les aportacions de Dan Stevens, Omar Sy, Bradley Withford, Terry Notary, Jean Louisa Kelly, Cara Gee, Colin Woodell i la gran Karen Gillan, que ve de tornar a donar una campanada comercial amb la segona entrega de Jumanji.

Consulta la cartellera aquí.