Podríem entrar a discutir si calia o no una segona temporada, però el que no admet discussió és que Big Little Lies va ser (i és) un fenomen que va rellançar les carreres de les seves esplèndides protagonistes. No tant en termes comercials, que no ho necessitaven, sinó en la seva percepció pública: les grans Laura Dern, Reese Whiterspoon, Shailene Woodley i Nicole Kidman s'han convertit en el símbol de l'apoderament d'uns personatges femenins que tradicionalment s'havien hagut de conformar amb segon pla o bé suportar infinitat de clixés. HBO no ha volgut deixar passar l'ocasió de continuar esprement aquesta revalorització de les seves carreres i amb The Undoing torna a confiar en el creador de Big Little Lies, el veterà David E. Kelley, i la sempre esplèndida Kidman, que també hi exerceix de productora. Hi ha força distància qualitativa entre una sèrie i altra ( The Undoing; una mica hereva del thriller amb psicòpata dels anys 90,vol ser més una proposta de gènereThe Undoing que no un anàlisi social) però l'expectativa que s'ha creat al seu voltant demostra que plataforma, actriu i creador han tingut molt clar com jugar les seves cartes. La sèrie, formada per sis episodis d'una hora, arriba dilluns a HBO.

En aquesta sèrie, Kidman interpreta Grace Sachs, una psicòloga que es troba en un dels moments més dolços de la seva vida. Té un marit, Jonathan, que l'adora i amb una gran projecció social, un fill molt espavilat que estudia en un dels centres més exclusius de Nova York, i una trajectòria professional que està a punt de consolidar-se amb la publicació del seu primer llibre. Però mentre enllesteix els preparatius de la promoció del llibre, la revelació d'un terrible secret ho esfondra tot. D'un dia per l'altre passa de tenir una existència idíl·lica a viure un veritable malson que està en boca de tothom. I mentrestant, el dubte permanent de si Jonathan és realment la persona que pensava que era.

Hi ha a The Undoing una certa voluntat de radiografia social, sobretot quan presenta la vida pública personatges i el seu vincle amb altes esferes. Com és habitual en Kelley, les retrata amb mala bava, com un ramat indolent i frívol que només valora l'altre en funció del que té. Però la sèrie abandona ràpidament aquets to per tornar-se un thriller de ple dret. A vegades la balança cau en el costat de la denúncia (sobretot en els seus apunts sobre el paper dels mitjans), però majoritàriament es torna una successió de cops d'efecte argumentals que, això sí, està molt ben sostingut pels seus principals intèrprets. No passarà a la posteritat com Big Little Lies, però enganxa prou com perquè tingui èxit. Al costat de Kidman i Grant destaquen Edgar Ramirez, Noah Jupe, Fala Chen, Lily Rabe, Ismael Cruz Cordova, Matilda De Angelis i el veterà Donald Sutherland.