La fira de Sant Andreu a Torroella de Montgrí

Dissabte 27 i diumenge 28, durant tot el dia

Torroella de Montgrí viurà aquest cap de setmana una nova edició de la Fira de Sant Andreu amb un format pràcticament normalitzat, que manté l’essència de fira multisectorial, però amb un marcat caràcter agrícola i ramader. Les dues principals novetats d’enguany fan referència al Concurs de Gossos d’Atura-Memorial Jordi Muxach-Premi Coloma, que canvia d’ubicació, i a la Festa dels Cavalls, que no s’ha programat per la incertesa sobre l’evolució de la pandèmia. Una de les activitats destacades i singulars de la programació tornarà a ser la Fira en el Record, que enguany vol reconèixer l’activitat dels sanitaris en la seva incansable lluita contra la Covid-19.

Dia del Circ a Breda

Divendres 26 i dissabte 27, durant tot el dia

Arriba la sisena edició del Dia del Circ de Breda, el festival de circ social organitzat per Contaminando Sonrisas, amb un bon grapat d’espectacles o activitats per a tots els públics i un rerefons molt solidari. 

El Flamenc de Mellizo Doble al Teatre Municipal de Girona

Dissabte 27, 20.30 h

Israel Galván i el Niño de Elche posen en comú en aquest espectacle tot el seu coneixement del flamenc més clàssic per fusionar-lo amb les avantguardes del segle XX i la música electrònica.

Fira de la Ratafia a Besalú

Diumenge 28, durant tot el dia

La ratafia serà la protagonista aquest diumenge a Besalú en una fira que, com és habitual, inclou un mercat d’artesania, mostra, degustació i venda de ratafies de Catalunya. Un dels esdeveniments més populars de la cita serà el tradicional concurs de ratafies, que compta amb la participació de diversos productors. 

Història d'un senglar al Teatre Principal d'Olot

Diumenge 28, 18 h

Un actor (Joan Carreras) s’enfronta al repte d’interpretar Ricard III, el monarca despietat de la tragèdia de Shakespeare. Ha fet des de sempre papers secundaris i pensa que es mereix aquesta oportunitat. Durant la construcció del personatge, les afinitats entre l’actor i el monarca anglès comencen a aflorar. 

Tarta Relena a l'Auditori de Girona

Diumenge 28, 19 h

Marta Torrella i Helena Ros arriben aquest diumenge a l’Auditori de Girona per presentar Fiat Lux, una exploració del concepte de «ciclicitat» a partir del record, la nostàlgia i l’evocació de sentiments. Una proposta que elles mateixes defineixen com una fusió de «gregorià progressiu» i «folk tronadet».