Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en prealerta el Procicat davant la previsió de fortes ratxes de vent aquest dilluns a la meitat sud de Catalunya. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), el vent de component oest (ponent) podrà superar els 90 km/h, especialment a les Terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona. A partir de la tarda, els forts vents es restringiran a les Terres de l'Ebre, Priorat i Baix Camp. Paral·lelament, la DGPC manté en prealerta el pla Inuncat per la previsió de fort onatge en les properes hores a la costa de l'Alt i el Baix Empordà, amb onades que poden superar els 2,5 metres (maregassa). Les onades més grans es produiran al Cap de Creus i el Cap de Begur.

Amb el pas de les hores l'episodi de mala mar s'intensificarà i l'SMC preveu que s'allargui fins a la matinada de dimarts. En aquesta zona bufarà vent de component nord.

Per aquest motiu, Protecció Civil recomana extremar la precaució en les activitats recreatives i professionals al mar, no accedir als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força i respectar els tancaments d'accessos a aquests punts. A més, s'aconsella allunyar-se d'espigons, esculleres i passejos marítims i altres zones on trenquin les onades a prop. Si algú cau a l'aigua cal trucar immediatament al 112 i no perdre de vista el punt exacte de la caiguda per indicar-ho als serveis de salvament.