L'incendi del camió que transportava perfums a la frontera de la Jonquera -però tècnicament dins territori nord-català a l'inici de l'A-9- ha provocat força problemes de trànsit a l'AP-7 a l'Alt Empordà. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT), al llarg d'aquest matí s'han registrat fins a 19 quilòmetres de cua en sentit nord, des de la duana fins a Pont de Molins, per culpa d'aquesta incidència. Paral·lelament, a l'N-II també hi ha hagut uns 10 quilòmetres de retenció, de la Jonquera fins al Pertús, ja que inicialment s'ha optat per desviar el trànsit per aquesta via. El sinistre s'ha produït pels voltants de les 08.15 hores hi han intervingut 5 dotacions dels Bombers de la Generalitat.

El camió que transportava perfums s'ha incendiat just després de creuar la frontera i per només 25 metres estava dins de territori nord-català, al començament de l'A-9 i dins del terme municipal del Pertús. A causa del foc, la tractora del camió ha quedat totalment calcinada i s'ha hagut de tallar totalment la circulació en sentit nord durant més de tres hores. Només a partir de migdia, les autoritats franceses han pogut reobrir un carril de circulació i, pels voltants de les dues de la tarda, s'ha habilitat un segon carril i només ha quedat tallat un carril per acabar d'apartar la càrrega.

Com a conseqüència del sinistre la congestió ha estat total a l'AP-7, que ha acumulat al llarg del matí fins a 19 quilòmetres en sentit nord, des de la frontera fins a Pont de Molins.