La Guàrdia Civil ha decomissat a la Jonquera 92'5 quilos de coral vermell (Corallium rubrum) que un ciutadà italià, veí de Fuengirola i de 49 anys transportava en el seu turisme amb destinació a Itàlia.

Es tracta de la confiscació de coral més gran que s'ha realitzat mai a Catalunya.

Segons ha informat avui la Guàrdia Civil, agents de la secció fiscal de la Jonquera van cridar l'alto ahir a un turisme en un control rutinari, i en ser inspeccionat van trobar en el maleter el coral.

Des de la Unitat Fiscal es va donar avís als agents del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil, amb base en l'Estartit (Girona), que és l'encarregat de perseguir als infractors de recursos pesquers,els agents es van desplaçar fins a la frontera i una vegada allà van comprovar que el conductor no tenia qualsevol documentació que acredités la lícita procedència del coral i la seva documentació per sortir del país, ni tampoc cap document que demostrés la seva traçabilitat, és a dir la legalitat del lloc d'extracció, adquisició i distribució.

Davant aquesta situació, la Guàrdia Civil va aixecar dues actes per la presumpta comissió d'una infracció administrativa de contraban i una altra a la normativa del Reglament Europeu de pesca.

Els agents del Geas van decomissar els més de 92 quilos de coral i els van dipositar en la unitat del Geas en l'Estartit, a disposició de la Duana Provincial de la Jonquera.