Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 5 d´abril a Vilafant (Alt Empordà), un home de 54 anys de nacionalitat espanyola i veí de Figueres com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i de defraudació de fluid elèctric. La Unitat de Medi Ambient de la policia estava realitzant una inspecció administrativa per controlar els possibles residus a un taller de planxisteria de la localitat.

Durant la inspecció, van observar un gran dipòsit d´aigua del qual en sortia una mànega que connectava fins un local adjacent. Els agents van comprovar que aquest local acollia una important plantació de marihuana. Concretament, van localitzar-hi 996 plantes, d'entre 140 i 190 centímetres, múltiples làmpades, cablejat, extractors i diferents estris pel cultiu.

En el moment del descobriment de la plantació la policia va trobar un menor d´edat, fill del propietari, regant les plantes. Els agents han detingut el propietari del taller com a presumpte autor d´un delicte de salut pública i han denunciat el menor d´edat pels mateixos fets.

Al titular del taller també se l´acusa d´un delicte de defraudació de fluid elèctric ja que tenia manipulats els comptadors d´electricitat.

L´home arrestat va passar el dia 6 d´abril a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.