Una trentena de treballadores de l´empresa de neteja que l´Ajuntament de Figueres té contractada per netejar els equipaments públics van protestar ahir a les portes del consistori per reclamar millors condicions laborals, coincidint amb el Dia de la Dona Treballadora. Les empleades asseguren que des de fa un temps han de fer la mateixa feina en menys hores i que els contractes són cada vegada més inestables.

A més, el col·lectiu va denunciar que el nombre de baixes per «estrès» i «sobrecàrrega» de feina no paren d´augmentar. Una de les delegades sindicals de CCOO a l´empresa, Judit Hurtado, va explicar que l´any passat se´n van registrar fins a 7 en una plantilla amb 45 empleades. «La majoria són per l´esquena, lumbàlgia, les mans i, fins i tot, hem tingut un vessament cerebral. Les coses van a pitjor i s´han d´arreglar», va explicar Hurtado, que va demanar al consistori que prengui mesures per resoldre la situació.

Aquesta reivindicació va ser una de les moltes accions, de diferent tipus, que es van organitzar ahir arreu de les comarques de Girona.