Les protestes des de primera hora del matí dels viticultors francesos han bloquejat la frontera durant almenys tres hores. El Servei Català de Trànsit ha informat que des de dos quarts d'oze s'han desviat els turismes per l'NII i s'impedia la circulació dels camions. Els gendarmes han dissolt la protesta a mig matí i s'han traslladat a altres punts de França. Els viticultors han cremat pneumàtics i han buidat la cisterna de dos camions espanyols.

Les queixes dels productors s'han situat tot el matí a la zona del Voló causant retencions a la part frontera de fins a dotze quilòmetres de la Jonquera al Voló, segons Tràfic d'autopistes. Tot i que s'han reobert dos carrils de l'autopista A-9 francesa, a l'altra banda de la frontera, des de la Jonquera direcció França, van continuar les retencions, segons el Servei Català de Trànsit.

Segons el diari l'Independant, la protesta ha començat a quarts de vuit del matí a Narbona. Uns dos-cents productors de vi protesten principalment contra les importacions de vi estranger a preus baixos que els obliguen a fer caure els preus.

Els manifestants havien previst anar fins al Pertús per a controlar els camions espanyols però la protesta ha estat prohibidia per la Prefectaura dels Pirineus Orientals, informe el mitjà francès. S'han adreçat fins a la zona del Voló per controlar allà els camions. Allà s'han viscut moments de tensió amb els gendarmes quan s'ha donat ordres de dispersar els manifestants que al voltant de les onze del matí haurien començat a marxar. A quarts de dues, Tràfic d'Autopistes informava que continuaven les retencions malgrat haver-se traslladat a d'altres punts.

Els mitjans francesos com l'Independant es fan un ampli ressó de la protesta que ha generat caos a la part fronterera.