Segueix-nos a les xarxes socials:

Amplien la xarxa de fibra òptica entre Figueres i Roses

La Generalitat invertirà 430.000 euros i la connexió arribarà també a Castelló d'Empúries, Vila-sacra i Fortià

La Generalitat desplegarà la xarxa neutra de fibra òptica en 25,4 quilòmetres, des de Figueres fins a Roses, amb una inversió de 430.000 euros. El projecte inclou un nou node de telecomunicacions a Figueres.

El tram Figueres-Roses permetrà estendre la fibra als municipis de Castelló d'Empúries (inclòs el nucli d'Empuriabrava), Vila-sacra, Fortià i Roses.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha anunciat que s'estudiarà també que altres municipis de l'entorn com Vilajuïga, Vilabertran, Peralada o Palau-Savardera es puguin connectar amb fibra òptica a través de l'acord amb la Diputació de Girona per estendre la connectivitat a tota la demarcació. La inversió és de 340.000 euros per a la xarxa i 98.000 per al node de telecomunicacions.

El conseller Puigneró ha remarcat que «la connectivitat és un element cabdal de progrés econòmic i social del segle XXI. La fibra òptica és una infraestructura de país». Segons el conseller, això permetrà «dotar de més competitivitat a un sector estratègic com és el turisme, i en aquest cas la marca Costa Brava».

L'acaldessa i presidenta del consell comarcal, Montse Mindan, ha valorat positivament l'ampliació de la fibra reiterant la seva importància «no només pel sector turístic, sinó pel desenvolupament econòmic de la comarca».

Prem per veure més contingut per a tu