La Generalitat desplegarà la xarxa neutra de fibra òptica en 25,4 quilòmetres, des de Figueres fins a Roses, amb una inversió de 430.000 euros. El projecte inclou un nou node de telecomunicacions a Figueres.

El tram Figueres-Roses permetrà estendre la fibra als municipis de Castelló d'Empúries (inclòs el nucli d'Empuriabrava), Vila-sacra, Fortià i Roses.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha anunciat que s'estudiarà també que altres municipis de l'entorn com Vilajuïga, Vilabertran, Peralada o Palau-Savardera es puguin connectar amb fibra òptica a través de l'acord amb la Diputació de Girona per estendre la connectivitat a tota la demarcació. La inversió és de 340.000 euros per a la xarxa i 98.000 per al node de telecomunicacions.

El conseller Puigneró ha remarcat que «la connectivitat és un element cabdal de progrés econòmic i social del segle XXI. La fibra òptica és una infraestructura de país». Segons el conseller, això permetrà «dotar de més competitivitat a un sector estratègic com és el turisme, i en aquest cas la marca Costa Brava».

L'acaldessa i presidenta del consell comarcal, Montse Mindan, ha valorat positivament l'ampliació de la fibra reiterant la seva importància «no només pel sector turístic, sinó pel desenvolupament econòmic de la comarca».