L'Ajuntament de Figueres feia mesos que patia l'absència del director del Teatre Municipal, Salvador Torres, després de la seva jubilació. Una baixa que es va sumar també a la del tècnic de cultura. L'Àrea de Cultura de l'Ajuntament necessitava cobrir les vacants des de feia temps i finalment ahir va fer públic els resultats del concurs públic.

La plaça de Direcció dels equipaments escènics de Figueres l'ocuparà la gestora cultural, Aina Baig. Baig és també graduada en Comunicació Cultural i en Literatura i Llengües Modernes i en els darrers anys ha treballat en la gestió i comunicació de la programació d'arts escèniques de la ciutat, d'entitats i de festivals com ÍTACA, Portalblau, Còmic Figueres, Acústica, Strenes, Vívid i Som Cultura.

Baig substituirà Salvador Torres que es va jubilar el juny, tancant una relació de 45 anys amb l'Ajuntament de Figueres.

Pel que fa a la plaça de tècnic de Cultura, es va convocar aquest estiu un concurs després de la vacant de l'anterior tècnic de Cultura, en què ha resultat guanyador l'historiador Pere Ferrera.

Ferrera és llicenciat en Història i té formació en programació, màrqueting i animació cultural, i actualment treballa al Departament d'Agricultura de la Generalitat.

Museu de l'Empordà

Aquestes incorporacions se sumen a la del director del Museu de l'Empordà, Eduard Bech, que va iniciar ara fa un any el nou projecte d'aquest equipament, i suposen una renovació important de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Figueres per continuar el nou impuls iniciat amb la renovació del Museu de l'Empordà.