El Servei de Radiodiagnòstic de l'hospital de Figueres va tancar el 2017 amb més de 80.000 exploracions. El servei va realitzar 60.000 proves radiològiques, 9.000 ecografies, 7.000 TC, 6.000 mamografies i 4.000 ressonàncies magnètiques, segons dades que la Fundació Salut Empordà ha fet públiques coincidint amb la consecució de la Certificació ISO 9001:2015, que acredita el seu sistema de qualitat d'acord amb aquest estàndard internacional i voluntari.

Aquesta certificació ha reconegut tots els serveis assistencials que desenvolupa l'hospital figuerenc en aquest àmbit: ecografia, tomografia computada, ressonància magnètica, radiologia diagnòstica i radiologia intervencionista.

La ISO 9001:2015 marca uns alts nivells de qualitat i seguretat dels processos que certifica i, alhora, en millora la seva gestió, redueix costos i aporta transparència organitzativa. Una de les millores que introdueix és la identificació i documentació de tots els processos ja existents, per poder gestionar el risc en els sistemes de qualitat, seguir la traçabilitat dels processos i oferir un millor servei a l'usuari.

El sistema de gestió de la qualitat que s'ha implantat en tots els seus processos té un doble objectiu: d'una banda, la disminució dels riscos radiològics i, de l'altra, la millora de la satisfacció dels seus usuaris.

Té en compte tres aspectes clau per al pacient: l'agilitat, la precisió i la resolució de les proves; ja que en molts casos són necessàries per disposar del diagnòstic i poder començar el tractament.

El procés ha estat liderat pel cap de Servei de Radiodiagnòstic del centre comarcal de l'Alt Empordà, Enric Delgado, el cap d'Infermeria, Joan Arbusà, i la Responsable de Qualitat, Maria Àngels Pérez. També ha comptat amb la implicació dels vint-i-cinc professionals de l'equip, format per metges, infermeres, tècnics i administratius.

Aquest segell té una validesa de tres anys i per mantenir-lo fins al 2021 caldrà dur a terme un seguiment anual, tant intern com extern.

Aquesta nova certificació se suma a la ISO 9001:2015 que enguany també ha aconseguit el Servei de Laboratori de l'hospital de Figueres, així com, les noves certificacions i actualitzacions de la ISO 14001 i EMAS de Medi Ambient de la Fundació Salut Empordà.