13 de desembre de 2018
13.12.2018
Diari de Girona

El Servei de Radiodiagnòstic de Figueres tanca el 2017 amb 80.000 exploracions

L'hospital alt-empordanès ha aconseguit la certificació ISO 9001:2015, que acredita el seu sistema de qualitat per a proves com les ecografies o les ressonàncies magnètiques

13.12.2018 | 00:48
L'equip del Servei de Radiodiagnòstic de l'hospital de Figueres.

El Servei de Radiodiagnòstic de l'hospital de Figueres va tancar el 2017 amb més de 80.000 exploracions. El servei va realitzar 60.000 proves radiològiques, 9.000 ecografies, 7.000 TC, 6.000 mamografies i 4.000 ressonàncies magnètiques, segons dades que la Fundació Salut Empordà ha fet públiques coincidint amb la consecució de la Certificació ISO 9001:2015, que acredita el seu sistema de qualitat d'acord amb aquest estàndard internacional i voluntari.

Aquesta certificació ha reconegut tots els serveis assistencials que desenvolupa l'hospital figuerenc en aquest àmbit: ecografia, tomografia computada, ressonància magnètica, radiologia diagnòstica i radiologia intervencionista.

La ISO 9001:2015 marca uns alts nivells de qualitat i seguretat dels processos que certifica i, alhora, en millora la seva gestió, redueix costos i aporta transparència organitzativa. Una de les millores que introdueix és la identificació i documentació de tots els processos ja existents, per poder gestionar el risc en els sistemes de qualitat, seguir la traçabilitat dels processos i oferir un millor servei a l'usuari.

El sistema de gestió de la qualitat que s'ha implantat en tots els seus processos té un doble objectiu: d'una banda, la disminució dels riscos radiològics i, de l'altra, la millora de la satisfacció dels seus usuaris.

Té en compte tres aspectes clau per al pacient: l'agilitat, la precisió i la resolució de les proves; ja que en molts casos són necessàries per disposar del diagnòstic i poder començar el tractament.

El procés ha estat liderat pel cap de Servei de Radiodiagnòstic del centre comarcal de l'Alt Empordà, Enric Delgado, el cap d'Infermeria, Joan Arbusà, i la Responsable de Qualitat, Maria Àngels Pérez. També ha comptat amb la implicació dels vint-i-cinc professionals de l'equip, format per metges, infermeres, tècnics i administratius.

Aquest segell té una validesa de tres anys i per mantenir-lo fins al 2021 caldrà dur a terme un seguiment anual, tant intern com extern.

Aquesta nova certificació se suma a la ISO 9001:2015 que enguany també ha aconseguit el Servei de Laboratori de l'hospital de Figueres, així com, les noves certificacions i actualitzacions de la ISO 14001 i EMAS de Medi Ambient de la Fundació Salut Empordà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook