Segueix-nos a les xarxes socials:

Un terratrèmol de 2,5 graus Richter es deixa sentir en zones de l’Alt Empordà

L’epicentre del sisme es va situar Peralada, però es va percebre en cinc poblacions de la costa

Un terratrèmol de 2,5 graus Richter es deixa sentir en zones de l’Alt Empordà

Un terratrèmol de 2,5 graus en l’escala de Richter, amb epicentre a Peralada, es va deixar sentir la matinada de dissabte a diumenge en diverses localitats de l’Alt Empordà situades a la zona de la costa, com ara Portbou, Llançà, el Port de la Selva, Cadaqués i Roses. Alguns veïns de Llançà asseguren que ja havien percebut divendres un moviment sísmic similar.

El petit sisme, segons les dades recollides per l’Institut Cartogràfic i Geològic  de Catalunya (ICGC), es va produir cap a tres quarts de sis de la matinada, amb l’epicentre localitzat entre les poblacions de Garriguella i Peralada. El terratrèmol va ser «suau», dins dels paràmetres de l’escala de Richter, que arriba a un màxim de deu punts. Segons les dades disponibles, a més, va ser bastant superficial i poc profund. Malgrat això, es va arribar a percebre el tremolor en poblacions de la costa com Portbou, Llançà, el Port de la Selva, Cadaqués i Roses.

Concretament a Llançà, tres persones van utilitzar el telèfon d’atenció ciutadana 112 per alertar del moviment. En paral·lel, la Policia Local de Llançà va rebre fins a cinc trucades de veïns «espantats», després del tremolor que va desvetllar part de la població d’aquests pobles de costa empordanesa. «Hem sentit una forta explosió i han tremolat el terra i els edificis», va relatar un veí. Una veïna va afegir que «semblava que caiguessin els mobles a terra».

Després de rebre l’alerta, i desconeixent què havia passat, es va activar immediatament una patrulla de la Policia Local que va voltar pel municipi per comprovar que no s’haguessin registrat danys en cases o edificis. De fet, podria haver estat una rèplica perquè un parell de dies abans, durant la matinada de divendres, veïns i veïnes de Llança ja van percebre un petit moviment a la població. Un sisme que va ser menor al d’ahir.

L’últim terratrèmol important a Catalunya es va produir el 3 d’abril a l’Alt Urgell, amb una magnitud de 3,3 graus i epicentre al municipi de Cavà.

Prem per veure més contingut per a tu