La Policia Local de Llançà frustra quatre intents d'ocupació en pisos en dues nits

Un dels dos individus enxampats pels agents ja va ser detingut pels mateixos fets a finals d'any passat

Els accessos tapiats d'un dels habitatges.

Els accessos tapiats d'un dels habitatges. / Policia Local de Llançà

Eva Batlle

Eva Batlle

La Policia Local de Llançàha frustrat quatre intents d'ocupació en pisos buits en només dues nits. L'operatiu es va realitzar la setmana passada quan els agents van fer seguiment de dos homes que estaven intentant ocupar un habitatge.

Es dóna el cas que un d'ells ja era conegut per la policia, ja que l'havien arrestat a finals d'any pels mateixos motius per ocupar al carrer Núria i al carrer Nord. Aquest individu juntament amb el seu cosí van tornar a aparèixer aquesta setmana a la població i no només van intentar ocupar un pis sinó que ho van fer en tres més i durant dues nits seguides -les de dimarts i dimecres-.

Un dels habitatges que van intentar entrar era el mateix que l'ocupa reincident ja havia habitat il·legalment anteriorment al carrer Núria, però, tot i això, amb el seu familiar van intentar accedir-hi de nou.

Els dos homes van fer nombroses destrosses en els accessos dels quatre habitatges: van rebentar els panys i també van provocar danys a portes antiocupes. En els quatre casos, els agents van aconseguir fer marxar els dos homes. D'altra banda, es van tapiar els accessos per evitar noves ocupacions.

Posteriorment, la Policia Local va obrir diligències pels fets, les van enviar als Mossos i van contactar amb la propietat de cada pis per informar-los del succeït i aquests, interposaran la corresponent denúncia. Posteriorment, tot plegat podria derivar amb la detenció dels dos ocupes.

 La Policia Local i l'ajuntament recorden que "segueix treballant fermament" per evitar ocupacions al poble.

De fet, cal recordar que aquest cos de seguretat compta amb un grup d'agents que s'hi dedica a banda també de combatre els furts. Les futures càmeres de vigilància juntament amb els operatius de control que es fan a l'estació de tren també tenen aquest objectiu, detectar possibles ocupes reincidents com és el cas d'un dels que van sorprendre la setmana passada.