Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Ajuntament acorda mantenir els espigons de Sant Antoni

Aprova una moció que dóna suport a l'opció que els veïns van triar del projecte de la infraestructura

L'Ajuntament acorda mantenir els espigons de Sant Antoniddg

El ple de l'Ajuntament de Calonge va aprovar dijous una moció per donar suport a l'opció que van triar els veïns del municipi sobre el projecte dels espigons de Sant Antoni. La moció presentada pel grup municipal de Convergència i Unió va tenir un ampli suport, amb 16 vots a favor dels grups de CiU, PSC, ERC, PP i SAI i només un vot contrari del representant de Compromís per Calonge i Sant Antoni. La moció acorda donar suport a l'opció que van triar majoritàriament els veïns i veïnes en la jornada participativa que va tenir lloc a l'octubre. L'opció triada aposta per mantenir els espigons actuals, amb la construcció de dos nous espigons, una part dels quals aniria submergida.

La moció aprovada ahir pel Ple és un dels compromisos que va adquirir l'alcalde de Calonge, Jordi Soler, en la darrera reunió mantinguda a la seu del departament de Costes del Ministeri de Medi Ambient, durant la qual Costes va demanar aquest acord de Ple. Per altra banda, per part del Ministeri s'ha fixat el compromís d'iniciar aquest mateix any la redacció de l'avantprojecte que ha de concretar la solució adoptada.

L'alcalde de Calonge, Jordi Soler, explica que "en la darrera reunió amb els representants de Costes vam acordar que Costes començaria la redacció de l'avantprojecte aquest mateix any, una decisió important, ja que és un pas més en la protecció de la façana marítima de Sant Antoni". Soler també ha explicat que "l'acord del Ple és important perquè ha obtingut una majoria molt àmplia, i per tant demostra que en un aspecte tant important com aquest estem d'acord".

La proposta de mantenir els actuals espigons de la platja de Sant Antoni va obtenir el suport majoritari dels veïns i veïnes que van assistir a la jornada participativa que es va celebrar a l'octubre. Més de 60 persones es van inscriure en aquesta jornada al llarg de la qual es van proposar dues alternatives per solucionar els problemes que causen els temporals a la façana marítima de Sant Antoni. Les dues opcions proposaven la construcció de dos espigons nous, una part dels quals aniria submergida. La gran diferència entre una proposta i l'altra era mantenir o desmuntar els actuals espigons en forma de T, que deixaran de tenir una utilitat pràctica. La gran majoria de les persones que van assistir a la jornada de participació van donar suport a la proposta de mantenir-los.

Prem per veure més contingut per a tu