Segueix-nos a les xarxes socials:

Imputen el regidor de Policia de Sant Feliu, acusat d'assetjament laboral

El jutge l'ha citat a declarar juntament amb el cap Josep Miñarro, l'inspector Albert Brunet i un agent de cos

Imputen el regidor de Policia de Sant Feliu, acusat d'assetjament laboral

El regidor de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, Francisco Cárdenas (CiU), ha estat citat a declarar davant del jutjat d´instrucció de Sant Feliu en qualitat d´imputat per un presumpte cas d´assetjament laboral que s´estaria cometent contra un agent del cos. El jutjat ha obert diligències prèvies per prendre la declaració a Cárdenas i dos imputats més per la presumpta comissió del delicte d´assetjament laboral, l´inspector Albert Brunet (que fou el segon comandament del cos policial ganxó fins que aquest abril va passar a ser el cap de la Policia Local de Sant Celoni) i un agent policial, amb el qual el denunciant s´ha disputat una plaça de caporal. El jutjat també ha imputat el cap policial de Sant Feliu, Josep Miñarro, per un presumpte incompliment de l´obligació de perseguir delictes. La denúncia penal interposada també va contra l´alcalde, Joan Alfons Albó (CiU), al qual s´acusa, com a Miñarro, de tenir coneixement d´uns fets que poden ser delictius i no fer-hi res. Albó, però, no ha estat imputat.

El lletrat de l´agent, Albert Castillo, ha justificat la interposició de la denúncia per la inactivitat de l´Ajuntament a l´hora de posar en marxa el protocol d´assetjament laboral, tal com va sol·licitar el seu client. Ni Cárdenas ni Brunet han volgut fer manifestacions sobre aquest procediment judicial, mentre que Josep Miñarro ho ­circums­criu en un tema laboral, més que penal. La Unitat de Salut Laboral de Girona i Inspecció de Treball estan al corrent dels fets.

La denúncia, recull que el 22 de novembre del 2012 l´agent denunciant va demanar a l´Ajuntament l´activaciió del protocol d´assetjament «ja que s´havia iniciat una campanya contra la meva persona que va desencadenar amb la destitució» de caporal habilitat. L´agent es queixava aleshores d´una campanya de difamacions, amenaces i coaccions que, a més de rellevar-lo de caporal, havia portat que el canviessin del torn al qual havia estat adscrit nou anys, disriminació i aïllament.

L´agent afegeix a la denúncia que la pressió contra ell encara es va veure més accentuada per l´incompliment d´una sentència del contenciós administratiu dos de Girona del 7 de juny de 2012 i d´unes mesures cautelars que obligaven l´Ajuntament a restituir-lo com a caporal. Unes mesures que, apunta el denunciant, no es van complir totalment atès que no se´l va habilitar com a caporal argumentant es faria el concurs per cobrir la plaça amb propietat.

També acusa Cárdenas i Brunet de fer escrits i informes en què se li imputaven fets que mai van passar, centrat en l´incendi que hi va haver a la porta de l´Ajuntament. Les acusacions se centraven en què l´agent, aleshores caporal, no va actuar degudament. Finalment, afirma en la denúncia que l´assetjament segueix perquè se l´ha tret del torn de nit sense cap motivació, cosa que li impedeix cuidar la seva esposa, que pateix una greu malaltia.

Prem per veure més contingut per a tu