El regidor de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, Francisco Cárdenas (CiU), ha estat citat a declarar davant del jutjat d´instrucció de Sant Feliu en qualitat d´imputat per un presumpte cas d´assetjament laboral que s´estaria cometent contra un agent del cos. El jutjat ha obert diligències prèvies per prendre la declaració a Cárdenas i dos imputats més per la presumpta comissió del delicte d´assetjament laboral, l´inspector Albert Brunet (que fou el segon comandament del cos policial ganxó fins que aquest abril va passar a ser el cap de la Policia Local de Sant Celoni) i un agent policial, amb el qual el denunciant s´ha disputat una plaça de caporal. El jutjat també ha imputat el cap policial de Sant Feliu, Josep Miñarro, per un presumpte incompliment de l´obligació de perseguir delictes. La denúncia penal interposada també va contra l´alcalde, Joan Alfons Albó (CiU), al qual s´acusa, com a Miñarro, de tenir coneixement d´uns fets que poden ser delictius i no fer-hi res. Albó, però, no ha estat imputat.

El lletrat de l´agent, Albert Castillo, ha justificat la interposició de la denúncia per la inactivitat de l´Ajuntament a l´hora de posar en marxa el protocol d´assetjament laboral, tal com va sol·licitar el seu client. Ni Cárdenas ni Brunet han volgut fer manifestacions sobre aquest procediment judicial, mentre que Josep Miñarro ho ­circums­criu en un tema laboral, més que penal. La Unitat de Salut Laboral de Girona i Inspecció de Treball estan al corrent dels fets.

La denúncia, recull que el 22 de novembre del 2012 l´agent denunciant va demanar a l´Ajuntament l´activaciió del protocol d´assetjament «ja que s´havia iniciat una campanya contra la meva persona que va desencadenar amb la destitució» de caporal habilitat. L´agent es queixava aleshores d´una campanya de difamacions, amenaces i coaccions que, a més de rellevar-lo de caporal, havia portat que el canviessin del torn al qual havia estat adscrit nou anys, disriminació i aïllament.

L´agent afegeix a la denúncia que la pressió contra ell encara es va veure més accentuada per l´incompliment d´una sentència del contenciós administratiu dos de Girona del 7 de juny de 2012 i d´unes mesures cautelars que obligaven l´Ajuntament a restituir-lo com a caporal. Unes mesures que, apunta el denunciant, no es van complir totalment atès que no se´l va habilitar com a caporal argumentant es faria el concurs per cobrir la plaça amb propietat.

També acusa Cárdenas i Brunet de fer escrits i informes en què se li imputaven fets que mai van passar, centrat en l´incendi que hi va haver a la porta de l´Ajuntament. Les acusacions se centraven en què l´agent, aleshores caporal, no va actuar degudament. Finalment, afirma en la denúncia que l´assetjament segueix perquè se l´ha tret del torn de nit sense cap motivació, cosa que li impedeix cuidar la seva esposa, que pateix una greu malaltia.