ERC de Sant Feliu de Guíxols va denunciar ahir públicament el que consideren una «banalització» del franquisme per part d'un regidor de CiU, Francisco Cárdenas, a l'oposició. Els republicans, que governen juntament amb Tots per Sant Feliu i el PSC, van denunciar que durant l'11 de Setembre, el regidor va penjar una foto de Franco al seu compte de Facebook on es podia llegir «si no hi ha acord, baixo jo», un gest que van qualificar de «falta de respecte als ciutadans, demòcrates i a totes aquelles persones que van patir la repressió franquista». És per això, que ja han exigit a CiU que prengui mesures per tal que Cárdenas deixi de ser un representant públic de la ciutat. «No es pot permetre que una persona que ostenta el càrrec de regidor utilitzi els seus canals de comunicació per fer banalització del genocidi franquista», va assegurar la formació.

De moment, ERC té previst portar al pròxim ple d'octubre una moció sobre la memòria històrica on volen que es tracti també aquesta qüestió. Segons els republicans, Cárdenas va penjar un missatge disculpant-se però creuen que no n'hi ha prou i que cal que demani perdó públicament.

Per la seva part, durant el mateix 11 de setembre, Francisco Cárdenas va demanar disculpes i ho va atribuir a un error. En un missatge al seu perfil de Facebook deia el següent: «Una broma que fa un amic i jo, que no en sé gaire de noves tecnologies, no he esborrat una foto que volia treure i he publicat. Demano disculpes a tots els que s'han sentit ofesos». L'Ajuntament no va voler fer declaracions.