L'equip de govern de Palafrugell (PSC, CiU i EE) preveu poder iniciar la remodelació del passeig Cypsela de Llafranc a principis d'octubre, després de celebrar una reunió informativa amb els veïns i comerciants de la zona. Així ho ha avançat l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández (PSC), qui recorda que l'obra està licitada des de mitjans agost per un import d'1.870.313,79 euros (IVA inclòs), que finançarà íntegrament el consistori i que tindrà una durada aproximada de nou mesos. "Les obres encara no estan adjudicades, però tot i això tenim previst poder començar entre els deu primers dies d'octubre", assenyala Fernández. "Abans, però, convocarem una reunió amb els veïns i els comerciants de la zona per mirar com es pot fer per minimitzar les molèsties que generaran aquests treballs", afegeix el batlle, qui puntualitza que en els pròxims dies fixarà una data per a aquesta trobada.

Segons el plec de clàusules que el consistori va publicar a l'agost al seu web municipal, l'actuació es dividirà en dues fases: la primera, corresponent a la infraestructura del passeig, tindrà un pressupost de 458.596,98 euros i un període d'execució de tres mesos; i la segona, corresponent a la urbanització de l'espai, tindrà un import d'1.411.716 euros i està previst que es realitzi en sis mesos.

Redactat per BCR Arquitectes a partir de les aportacions fetes pels ciutadans a través de diferents jornades participatives, els treballs consistiran en la renovació del passeig tant en l'aspecte de la superfície, amb una nova calçada i noves voreres, com pel que fa al subsòl, amb actuacions al clavegueram, instal·lació d'enllumenat públic, subministrament d'aigua i altres serveis.

La remodelació engloba des de l'inici del passeig de la banda de la riera fins a l'accés del port nàutic. La zona de la plaça del Promontori quedarà afectada només a l'espai comprès entre la línia d'edificacions del costat de mar i la platja. La circulació des de l'entrada del passeig fins a la plaça del Promontori serà de sentit únic, amb una amplada inferior a l'actual. Pel que fa a la plaça fins al port, es mantindrà el doble sentit per facilitar-ne l'accés. La calçada a la zona de la riera i de la plaça del Promontori estaran a un sol nivell. Respecte a la vegetació del passeig, es mantindrà l'arbrat existent, característic de l'indret, i es reordenaran les zones enjardinades.