Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Ajuntament convoca els veïns de Llofriu perquè es pronunciïn sobre una benzinera

El PSC creu que el govern local «menysté» el posicionament en contra del Consell de Gestió

L'Ajuntament de Palafrugell ha convocat per avui al matí els veïns de Llofriu perquè manifestin la seva opinió sobre la construcció d'una benzinera al costat de la rotonda que hi ha a la carretera C-66 al seu pas pel poble.

L'alcalde, Josep Piferrer (ERC), va exposar ahir que es tractaria d'un projecte més reduït -benzinera amb botiga- que el que s'havia presentat anteriorment i que han rebut posicions de veïns de Llofriu tant en contra com a favor.

Segons el portaveu del PSC, a l'oposició, Juli Fernández, la construcció d'aquesta benzinera «topa de ple i menysté l'opinió del Consell de Gestió i Participació del poble, que s'hi va pronunciar desfavorablement fa uns mesos», projecte que el govern liderat aleshores per Fernández «va desestimar fent cas de la seva opinió desfavorable -del Consell de Llofriu».

L'alcalde de Palafrugell va manifestar ahir que l'equip de govern (ERC i CiU) no té cap decisió presa, motiu pel qual vol escoltar avui els veïns de Llofriu, convocats a les escoles velles. «Abans de prendre una decisió, volem saber quina és l'opinió dels veïns de Llofriu i, a partir d'aquí, decidirem el nostre posicionament», va exposar Piferrer.

El projecte dels surtidors i la botiga comporta que el promotor cedeixi una part del terreny per a aparcaments públics. El batlle va explicar que el terreny on s'ubicaria la benzinera està qualificat com a no urbanitzable, però que ja han fet consultes a Urbanisme de la Generalitat i aquestes han estat positives en el sentit d'autoritzar la requalificació del terreny perquè aculli l'estació de servei. Piferrer va afegir que Urbanisme permetria el canvi perquè es tracta d'un projecte que dona servei als usuaris de la carretera.

A part de criticar que no s'escolti el que va dir el Consell de Gestió i Participació de Llofriu, Fernández entén que el projecte de l'estació de servei «no és una proposta que respongui a l'interès general de Llofriu i és lesiva per al paisatge». I recorda a CiU que quan eren al seu govern van rebutjar el projecte.

Prem per veure més contingut per a tu