La moratòria que l'Ajuntament de Palamós va donar el 2013 perquè les estructures fixes desmuntables de les terrasses del municipi s'adaptessin a l'ordenança de la via pública aprovada aquell any acabava aquest maig. No obstant això, l'Ajuntament no exigirà aquest canvi perquè la corporació havia d'aprovar un estudi d'aquestes marquesines que no es va arribar a concretar i perquè està en tràmit la redacció d'una nova ordenança de la via pública.

L'alcalde, Lluís Puig, va reunir-se la setmana passada amb els representants de l'Associació de Tavernes,Restaurants i Oci Nocturn, Jordi Rissech, i de la Fecasarm, Joaquim Boadas de Quintana.

Boadas de Quintana ha valorat positivament que no es tingui en compte la moratòria que acabava aquest 2018 ja que, si s'hagués hagut d'aplicar ara, la retirada de les marquesines hauria suposat un perjudici important per als restauradors, sobretot perquè estan a punt de començar la temporada. Quant al nou model que hauran de tenir aquestes estructures fixes desmuntables, l'alcalde ha concretat que el treballaran amb el sector perquè sigui «satisfactori».

També ha concretat que, un cop s'hagi aprovat la nova ordenança d'ocupació de via pública i es tinguin els models de les estructures de les terrasses, els restauradors tindran «un període prudentment llarg» per fer la inversió i canviar les marquesines.

El representant de la Fecasarm ha afegit que l'Associació de Tavernes, Restaurants i Oci Nocturn de Palamós també participarà en la confecció de la nova ordenança. En aquest sentit, Boadas de Quintana ha concretat que confien que tant els horaris de tancament de les terrasses com l'espai que ocupen puguin ampliar-se.

Joaquim Boadas de Quintana ha afegit que l'Associació de Tavernes, Restaurants i Oci Nocturn aposta per la creació d'una comissió d'estètica que treballi conjuntament amb l'Ajuntament «per fer més atractiva la imatge i la decoració del municipi, recuperant la imatge de vila de pescadors dels anys 60 i 70, conjugant-la amb les terrasses dels locals i façanes».

Dirigiran aquesta comissió els empresaris d'hostelaria, Sara Acosta i Lluís Camós, i hi prendran part Jordi Rissech i Lázaro Rosa, decorador internacionalment reconegut. Sobre aquesta proposta plantejada des del sector de la restauració, l'alcalde ha manifestat que «sempre estem disposats a escoltar qualsevol proposta».

D'altra banda, l'Assocació de Tavernes, Restaurants i Oci Nocturn engegarà una campanya de conscienciació a través de cartellaria en ls establiments adherits a l'entitat per demanar respecte al descans els veïns. L'Associació compta amb què l'Ajuntament destinarà dos agents cívics al mateix objectiu.