Un total de 803 ciutadans voten als pressupostos participatius de 2019 de Palamós. Els vots decidiran on es destina la inversió de 100.000 euros. En els propers dies, els tècnics de l'Àrea de Participació realitzaran el buidatge de les votacions emeses amb els vuit projectes majoritaris escollits pels ciutadans i la setmana vinent es donaran a conèixer els resultats.

L'acte informatiu tindrà lloc el dimecres, 30 de gener, a les set de la tarda a l'Espai d'Entitats, ubicat a l'edifici del teatre La Gorga, on es faran públiques les propostes més votades. Del total de vots emesos, 132 s'han fet de manera telemàtica, a través del web palamos-decidim.ddgi.cat.

Uns 249 vots han estat emesos mitjançant les butlletes lliurades als actes informatius realitzats als instituts del municipi o en els punts d'atenció del mercat municipal o al carrer Major. La resta, 422 vots, s'han obtingut mitjançant les butlletes de participació que els ciutadans van recollir en tres dependències municipals. En tot el procés, hi han pogut participar totes les persones empadronades a Palamós majors de 16 anys.

Les vuit propostes votades

El passat diumenge va concloure el procés de votacions en el qual els ciutadans han pogut escollir vuit projectes d'entre un total de setze propostes.

Entre les suggerències que es podien escollir hi havia l'arranjament de places i parcs, el reforç d'il·luminació o d'ubicació de mobiliari urbà, la creació d'accessos adaptats a platges, la restauració i senyalització d'elements patrimonials i la instal·lació d'equipament per a la pràctica d'esports a l'aire lliure.