Segueix-nos a les xarxes socials:

L'hospital de Palamós declara la lluita al plàstic d'un sol ús

L'hospital de Palamós declara la lluita al plàstic d'un sol úsddg

Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) amb la seva empresa de serveis, Emporhotel, ha incorporat un seguit d'accions per reduir el consum de plàstics d'un sol ús a les seves instal·lacions.

En aquest sentit, una de les accions és l'eliminació de les carmanyoles de plàstic d'un sol ús del menjar que se servia als treballadors de les àrees bàsiques. S'han substituït per unes carmanyoles isotèrmiques reutilitzables que es poden netejar fàcilment a a l'hospital de Palamós i a la residència sociosanitària Palamós Gent Gran.

A causa d'aquesta acció s'han eliminat unes 150 carmanyoles de plàstic diàries, que anualment serien més de 40.000 unitats. A banda, també s'han substituït les bosses de plàstic que es feien servir per transportar el menjar, per caixes de cartó.

Una altra acció ha estat la reducció del plàstic de la roba per la bugaderia de l'hospital. Fins ara tots els llençols estaven embolicats en plàstics i actualment utilitzen enfundades en roba amb forma de farcellets. Amb aquesta acció l'empresa ha pogut reduir uns 2.000kg de plàstic l'any.

A més, a les cafeteries s'ha eliminat la brioixeria industrial que fins fa un mes venia envasada en plàstic i s'han substituït les monodosis d'oli, vinagre, quètxup i maionesa per envasos més grans.

Prem per veure més contingut per a tu