El veí de Palafrugell de 77 anys que pateix Alzheimer i que estava desaparegut des del dilluns a la tarda va aparèixer ahir sa i estalvi a Begur. El va trobar un boletaire a la zona boscosa de la Calera, molt a prop de Regencós.

L'home va passar dues nit al ras i ahir, en ser localitzat, presentava símptomes d'hipotèrmia lleu i estava desorientat després d'haver estat aquests dies a l'exterior i sense cap tipus d'ajuda.

El boletaire, un veí de Palafrugell, el va trobar pels volts d'un quart d'una mentre caçava bolets per aquesta àrea boscosa que limita entre Begur i Regencós. El van trobar en una zona anomenada la font dels Àngels, dels boscos de la Calera. Ràpidament, en veure'l desorientat, va alertar els serveis d'emergències.

Ahir al matí encara s'estava realitzant el dispositiu de recerca entre Palafrugell i Begur i, en sentir la notícia, ràpidament s'hi van acostar els Bombers i una ambulància del SEM, que li va fer el primer reconeixement mèdic.

L'home, d'edat avançada, estava conscient i assegut en una zona boscosa de difícil accés. Els serveis mèdics del SEM, ajudats pels Bombers, el van portar a l'ambulància i el van atendre. I després d'estabilitzar-lo, el van evacuar per fer-li una revisió a l'hospital de Palamós.

Cal recordar que el veí de Palafrugell estava desaparegut des del dilluns a la tarda i que es va muntar un dispositiu de recerca que ha mobilitzat diversos efectius dels Bombers, els Mossos d'Esquadra, les policies locals de Palafrugell i Begur, així com voluntaris de la Creu Roja i Protecció Civil de Begur.