Els pressupostos de Palafrugell per al 2020 passaran aquest vespre l'examen del ple extraordinari amb una proposta que té, com a eixos clau, el desdoblament de l'avinguda d'Espanya i l'impuls del Museu del Suro.

Així, doncs, l'equip de Govern liderat per Josep Piferrer posarà sobre la taula un pressupost municipal que frega els 38 milions d'euros (concretament 37.982.127 euros), i destinarà la seva principal inversió, més de mig milió, a completar l'exposició permanent del Museu del Suro. Segons ha explicat Piferrer a aquest diari, «des del trasllat del Museu del Suro, el museu acull només un 10% del que hi hauria d'haver». Ara, gràcies als fons Feder es podrà completar la museografia.

D'altra banda, el consistori té previst enllestir el projecte urbanístic del desdoblement de l'avinguda Espanya, amb dos carrils per cada sentit, que suposa una obra de gran envergadura de 3 milions d'euros. Piferrer no descarta començar l'obra el 2020 si es té el projecte a punt.

Els pressupostos dels joves

El Consell dels Joves de Palafrugell ha engegat la recollida de propostes perquè els joves puguin decidir a quin projecte es vol destinar una partida de 3.000 euros.