El cap de l’oposició, Salvador Illa, va fer una visita ahir al Port de Palamós i va reunir-se amb membres de la Confraria de Pescadors del municipi per conèixer la situació del sector pesquer gironí.

Durant la trobada, que va qualificar de «molt profitosa» en l’atenció posterior als mitjans, es va posar a disposició de la Confraria i va assegurar que la pesca és un sector «molt important» per Palamós i pel conjunt del territori gironí.

Durant la reunió, que també va comptar amb la presència dels diputats socialistes Marc Lamuà, Sílvia Paneque i el grup municipal de Palamós, va prendre nota dels problemes que afronta el sector i va elogiar la seva tasca com a motor econòmic de la zona.

«He vist l’enfocament que fan de la seva activitat econòmica, i vull posar de manifest la seva visió de futur que tenen i que ja tenien en els darrers anys», va indicar. A més, va valorar la seva «sensibilitat i respecte per conservar el medi ambient». En aquest sentit, va dir que «m’ha impressionat» l’esforç que han fet per adaptar-se i fins i tot avançar-se a mesures que en un futur seran d’obligat compliment.

«He pogut comprovar que la Confraria de Palamós està molt a l’avantguarda entre compatibilitzar l’activitat econòmica de la seva activitat amb un respecte escrupolós amb un recurs tan important com el mar», va manifestar.

Per últim, el cap de l’oposició socialista al Parlament va subratllar que va poder conèixer de primera mà problemes concrets del sector i que ha posat a disposició el grup parlamentari «per allò que necessitin».