Segueix-nos a les xarxes socials:

Creen un projecte en favor del consum de pesca local

El col·lectiu gastronòmic Cuina de l’Empordanet va presentar ahir a Palamós «De la llotja a la cuina»

Creen un projecte en favor del consum de pesca local

El col·lectiu gastronòmic Cuina de l’Empordanet vol fomentar el consum de pesca local, per la qual cosa posa en marxa el projecte «De la llotja a la cuina», que es va presentar ahir a l’Espai del Peix de Palamós.

La iniciativa -que compta amb la col·laboració del Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava- vol incrementar el coneixement de les bondats gastronòmiques del producte de pesca local i, per tant, la seva demanda i valor de mercat. Així mateix, pretén prestigiar els restauradors incidint en l’ús del peix i marisc de la Costa Brava i valorar una sèrie d’espècies pesqueres seleccionades en particular, així com el conjunt de la pesquera en general. Però especialment, té com a objectiu valorar la feina dels pescadors. En aquest sentit s’han promogut diverses accions.

En primer lloc, s’han repartit els primers receptaris de «De la Llotja a la Cuina». S’han editat 1.000 llibrets amb 17 receptes, cadascuna amb una espècie pesquera local com a protagonista i amb la signatura d’un dels cuiners del col·lectiu. Es podran trobar a diverses llotges i peixateries de la Costa Brava.

Al mateix temps, s’ha anunciat que els 17 vídeos de converses entre pescador i cuiner mantingudes en aquestes trobades, ja estan tots editats i són visibles al canal de YouTube de La Cuina de l’Empordanet. També es podran veure a les emissions de Televisió Costa Brava al llarg d’aquesta tardor.

Finalment, s’està presentant el projecte, tant pel que fa als vídeos com a les receptes a través de demostracions en directe, a diferents escoles d’hostaleria de la demarcació de Girona.

Prem per veure més contingut per a tu