Segueix-nos a les xarxes socials:

Graven un exemplar de llúdriga al Parc dels Estanys de Platja d'Aro

La presència d'animals d'aquest tipus en un parc urbà és senyal de salut ambiental i suposa una millora qualitativa de la biodiversitat local

This browser does not support the video element.

Vídeo: Graven un exemplar de llúdriga al Parc dels Estanys de Platja d'Aro

El Grup de Natura Sterna ha obtingut imatges per primera vegada d'un exemplar mascle de llúdriga al Parc dels Estanys de Castell-Platja d'Aro.

Segons informa aquest col·lectiu, l'animal va ser captat per càmeres anomenades de "fototrampeig" i la confirmació de la seva presència es produeix poc abans de l'obertura de l'ampliació d'aquest espai natural, prevista per la Setmana Santa.

Per segona vegada es té constància d'aquest mamífer de la família dels mustèlids a la zona després de l'enregistrament de dos exemplars el febrer de 2021 al riu Ridaura.

Les imatges actuals demostren que l'espècie troba aliment per sobreviure i que, malgrat les dificultats, s'està establint a poc a poc en aquesta àrea.

La presència d'animals d'aquest tipus en un parc urbà és senyal de salut ambiental i suposa una millora qualitativa de la biodiversitat local.

Les llúdrigues filmades són descendents dels exemplars alliberats al parc natural Aiguamolls de l'Empordà a partir de 1995, que haurien arribat des d'alguna conca secundària.

El Parc dels Estanys de Castell-Platja d'Aro, inaugurat el 2012, és una zona humida amb presència de fins a 250 espècies d'ocells i compta amb una bassa amb capacitat de 60.000 metres cúbics que procedeixen de l'excedent d'aigües del Ridaura i de la xarxa pluvial.

Amb l'ampliació que s'inaugurarà per Setmana Santa, el parc passarà a disposar de gairebé quinze hectàrees de terreny amb una passera de fusta que connectarà els dos espais separats fins ara per una riera.

Prem per veure més contingut per a tu