Segueix-nos a les xarxes socials:

Calonge inaugura un habitatge cooperatiu per a persones menors de 35 anys

L’edifici consta de catorze habitatges i espais comunitaris, i s’ha rehabilitat en clau energètica

Calonge inaugura un habitatge cooperatiu per a persones menors de 35 anys

Calonge i Sant Antoni ha inaugurat un habitatge cooperatiu per a menors de 35 anys. Es tracta d’un edifici de nova construcció, prèviament propietat d’una entitat financera, que s’ha rehabilitat per posar-lo a disposició a preu de cost per a joves del municipi. La iniciativa ha estat impulsada per l’Ajuntament i la Cooperativa Sostre Cívic.

Segons indica l’Ajuntament, el grup de cooperativistes que hi viurà està gairebé complet i pendent de les darreres gestions administratives. L’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler i Casals, va valorar positivament la incorporació de l’espai: «Aquest és un projecte que neix de la il·lusió i de la convicció que les administracions hem de contribuir de forma clara a donar oportunitats als joves dels nostres municipis. Ara amb la inauguració d’aquests pisos posem a l’abast dels joves una oportunitat de vivenda a preus assequibles».

Catorze habitatges

L’edifici consta de 14 habitatges complets i un pati d’ús col·lectiu i s’emmarca en l’estratègia de Sostre Cívic de recuperar patrimoni privat en desús, per tornar a l’habitatge la seva funció social des d’una gestió col·lectiva, de vocació pública i no-especulativa. Els habitatges es gestionen sota el model d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús: un model a cavall entre la propietat i el lloguer, en què la tinença de l’immoble pertany a la cooperativa, i on les veïnes que en són sòcies participen i gaudeixen d’un dret d’ús indefinit. Aquest mecanisme fa també possible que els habitatges tinguin un preu assequible: les quotes d’ús dels habitatges són d’entre 280 i 400 euros, i les sòcies i socis fan una aportació inicial retornable parcialment de màxim 5.500 euros. El pressupost total de la promoció haestat de 1.560.000 euros, finançats amb un préstec hipotecari.

Prem per veure més contingut per a tu