Un virulent foc crema una nau i n'amenaça 15 més al polígon de Calonge

Els Bombers han aconseguit contenir les flames i defensar la resta de naus i ja tenen el foc controlat

Les imatges de l'incendi a la nau de Calonge

Vídeo | Incendi en una nau del polígon industrial de Calonge

Bombers de la Generalitat

Eva Batlle

Eva Batlle

Incendi en una nau industrial del polígon industrial (PAEC) de Calonge. El foc s'ha declarat poc abans de la una de la nit en una nau del carrer del Celler.

Els Bombers s'han activat amb dotze dotacions que des de llavors treballen per donar el foc per extingit, que ha cremat amb alta intensitat. Aquest matí ja l'han donat per controlat i hi ha cinc dotacions sobre el terreny. No s'han hagut de lamentar ferits.

La particularitat d'aquest incendi és que aquesta nau no està aïllada sinó que en són 16 de contigües. Per això, els Bombers han hagut de defensar la resta per evitar que les flames les afectessin.

Cap a dos quarts de cinc de la matinada, el cos d'emergències ha informat que han aconseguit contenir les flames tot i la situació complicada.

Vídeo | Així ha quedat la nau que ha cremat al polígon industrial de Calonge

Gerard Rodríguez

I és que el foc ha baixat d'intensitat tot i la situació de vent que bufava - com es veu a les imatges- i han pogut comprovar que els locals adjacents només han resultat afectats pel fum.

La nau on ha començat l'incendi ha quedat del tota afectada per les flames. Aquesta edificació industrial és d'una empresa d'impermeabilitzacions i aïllaments, segons els Bombers.

A les set del matí, els Bombers asseguren que el foc ja està controlat i que ja només hi ha cinc dotacions sobre el terreny. D'altra banda, apunten que el sostre de la nau afectada no hauria col·lapsat.

D'altra banda, els Bombers han procedit a inspeccionar i ventilar les naus adjacents que han quedat plenes de fum.

A la zona a banda dels Bombers també s'hi han activat els Mossos d'Esquadra, la Policia Local de Calonge i No hSant Antoni i el SEM.

No hi ha danys estructurals

Aquest matí s'espera l'arribada dels efectius del GREC (Grup d'Estructures Col·lapsades) dels Bombers, que són els que revisen l'estructura per determinar si hi ha perill.

Els serveis tècnics de l’Ajuntament de Calonge han fet una inspecció aquest mateix dijous i han conclòs que la nau afectada no té danys estructurals.

Per altra banda, amb l’incendi ha quedat afectat el subminiatrament elèctric d’una desena de naus. L'ajuntament ha instal.lat dos generadors per donar electricitat a aquestes altres naus, indiquen des del consistori.