Un ciclista ferit pel tret d'un caçador durant la batuda del senglar a Fitor

L'home va rebre un impacte del projectil a la zona abdominal i està ingressat a l'UCI de l'hospital Trueta

Un cartell que alerta d'una batuda de senglar en una zona boscosa, imatge d'arxiu.

Un cartell que alerta d'una batuda de senglar en una zona boscosa, imatge d'arxiu. / ACN

Eva Batlle

Eva Batlle

Un caçador va ferir de molta gravetat aquest diumenge un ciclista durant una batuda del senglar a Fitor. El va disparar en confondre'l amb un senglar en una zona d'aquest municipi de Forallac on es duia a terme aquesta activitat cinegètica, segons ha avançat la Cadena SER.

La víctima té 54 anys i es troba ingressada en estat crític a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Josep Trueta de Girona, el seu pronòstic és reservat, indiquen des del centre sanitari. Tot i això, no es tem per la seva vida. El ferit és una persona coneguda en el món del ciclisme de muntanya i és vei de Palafrugell.

Els mateixos caçadors van alertar el 112 dels fets quan faltaven 7 minuts de les deu del matí i el ciclista va rebre l'impacte del projectil a la zona abdominal.

El SEM va atendre el ferit de gravetat i el va evacuar a l'hospital Trueta. Mentre que els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals es van fer càrrec del cas. Els Agents Rurals van intervenir l'arma de foc i la van posar a mans de la Guàrdia Civil. Els Rurals i els Mossos d'Esquadra de la comissaria de la Bisbal d'Empordà investiguen les circumstàncies del succés.

Els investigadors han d'agafar encara declaració al caçador de 52 anys com a investigat i se l'investiga presumptament per un delicte de lesions per imprudència greu. Quan el ciclista, que és de la zona del Baix Empordà es recuperi, també s'espera que declari.

Va entrar en una zona de batuda

Els Agents Rurals de la seva banda ahir sobre el terreny ja van començar a indagar sobre les condicions de la batuda, si estava correctament senyalitzada, entre altres aspectes. La inspecció va determinar que el caçador que va disparar té la documentació vigent per a la pràctica de la caça i que la batuda estava senyalitzada

L’informe dels Agents Rurals recull que el ciclista havia entrat a la zona de batuda, en una àrea privada de caça. El dispar es va produir a una distància de 36 metres de distància -entre el punt en què es va produir el dispar i el punt on va resultar ferida la persona-. També destaquen que el caçador no tenia visió de l'objectiu i per tant, el va confondre la persona amb un senglar, indiquen des del cos d'emergències. Per tant, s'investiga com un cas de negligència.

Batuda del senglar fatal

A les comarques de gironines l'any passat es va haver de lamentar una víctima mortal en una batuda del senglar. Va ser el 7 de setembre quan els Mossos van detenir un caçador de 53 anys va disparar contra un senglar a Arbúcies que fugia per una riera, però el projectil va tocar a un home que passava per la zona.

Aquest era un veí de la zona que va morir a conseqüència del tret. El jutge va deixar en llibertat amb càrrecs al caçador, la causa judicial va quedar oberta per homicidi imprudent.