Platja d'Aro acull un campus d'hosteleria i restauració per a la formació de joves extutelats

La iniciativa està impulsada per la Fundació FC Barcelona i la Fundació Jordi Comas per ajudar-los a trobar feina i emancipar-se

Participants en un campus a Lloret organitzat per la Fundació Climent Guitart i la Fundació Barça

Participants en un campus a Lloret organitzat per la Fundació Climent Guitart i la Fundació Barça / David Aparicio

Redacció

La Fundació FC Barcelona i la Fundació Jordi Comas impulsen a Platja d'Aro un nou campus d'ocupabilitat per la formació de joves extutelats en els àmbits de l'hoteleria i restauració.

Setze joves de diferents punts de Catalunya derivats d'entitats socials participaran en el campus formatiu del 3 al 8 de març. Són joves que han perdut la tutela de l'administració en complir la majoria d'edat i necessiten formació i suport per trobar feina i emancipar-se.

Els joves faran una formació intensiva i pràctica en un entorn real de feines relacionades amb l'hoteleria i la restauració, on es treballaren específicament els àmbits d'ajudants de cuina, servei de sala, neteja, jardineria i manteniment d'instal·lacions.

El campus forma part del projecte d'inserció sociolaboral Joves Futur+, impulsat per la Fundació FC Barcelona en col·laboració amb la Fundació la Caixa. Té com a objectiu afavorir la seva inclusió sociolaboral a través d'un acompanyament integral i individualitzat, que faciliti una emancipació plena, perquè puguin optar a un futur amb dignitat.

L'objectiu del campus és que la formació els serveixi per entendre com funciona una empresa del sector hoteler, adquireixin hàbits de feina i, al mateix temps, puguin posar a prova les seves habilitats de cara a una possible opció d'ocupabilitat en aquest sector.

La Fundació FC Barcelona organitza aquest campus juntament amb la Fundació Jordi Comas Matamala. També hi col·laboren l'Ajuntament de Platja d'Aro, l'Institut Baix Empordà, de Palafrugell i Bustins Jeans.

Els joves estan derivats des de diverses entitats socials del territori que gestionen els recursos d'habitatge de joves extutelats i que estaran acompanyats per professionals del projecte Joves Futur+ (expertes en inserció, psicòlogues i formadores).

Tallers teòrics i pràctics

 Al llarg dels cinc dies del campus es duran a terme diversos tallers formatius teòrics i pràctics en jardineria, manteniment, cuina, pastisseria, servei de sala, neteja (pisos i bugaderia) i introducció a la pastisseria. També es visitaran diferents empreses per conèixer altres entorns laborals i s'acompliran activitats lúdic-esportives i de coneixement del municipi.

 Alguns d'aquests joves ja participen en la segona edició del projecte Joves Futur + i d'altres començaran a partir de la realització d'aquest campus.

 El compromís de la Fundació Jordi Comas i l'empresa hotelera col·laboradora és el de valorar la possible incorporació de joves participants a partir de l'interès i l'aptitud mostrats durant la realització del campus.