Dislèxia, així es diu el poema d'una nena de 10 anys que s'ha guanyat el reconeixement de Twitter després que la seva professora compartís l'escrit a la xarxa social.

Jane Broadis és professora de 6è de Primària de la Christ School Chorleywood, a Watford, Regne Unit, i va decidir compartir a les xarxes socials el poema d'una de les seves alumnes després de sentir-se commoguda per la temàtica: la dislèxia.

Al tuit, Broadis va explicar que la seva classe estava aprenent sobre poemes que podien llegir-se tant de dalt a baix com a l'inrevés, produint un significat diferent. Quan la professora va demanar als seus alumnes que escrivissin un poema, no es va esperar trobar-se el d'aquesta nena:

Sóc estúpida.Ningú diria mai quetinc talent per a les paraules.Estic destinada a ser genial.Això no està bé.Sóc un fracàs.Mai ningú em podrà convèncer de quejo puc fer-ho.

A la primera lectura, el poema de la jove relata les crítiques que persones amb dislèxia han de suportar, inclosos comentaris com "sóc estúpida" o "sóc un fracàs". Però és cap al final del mateix, quan l'autora demana que el tornem a llegir de baix a dalt, quan ens adonem que el poema és en realitat un escrit de positivisme i acceptació: "Mai ningú em podrà convèncer de que sóc un fracàs", "ningú diria mai que sóc estúpida".

El tuit va obtenir una gran repercussió entre els usuaris de la xarxa social i va aconseguir més de 47.000 retuits i 159.000 'm'agrada' en qüestió d'hores.

Després de l'èxit, Jane Broadis va oferir una petita entrevista a BBC en què ha explicat que el tema de la dislèxia és una cosa que havien tractat a classe ja que hi havia alumnes amb dificultats d'aprenentatge a l'escola. I va afegir: "La nena que va escriure aquest poema no és dislèxica, però és increïblement reflexiva i sensible, i, a més en la seva classe hi ha persones que tenen dificultats per llegir i escriure".

La dislèxia és una afecció neurològica causada per un cablejat diferent del cervell. És una dificultat específica d'aprenentatge, el que es tradueix en causa de problemes amb certes habilitats d'aprenentatge com llegir o escriure. A diferència d'una discapacitat d'aprenentatge, en el cas de la dislèxia la intel·ligència no es veu afectada.