El Tribunal Suprem ha absolt els cinc islamistes detinguts el gener del 2006 a Vilanova i la Geltrú i que van ser condemnats per l'Audiència Nacional a penes d'entre cinc i nou anys de presó per reclutar mujahidins per enviar-los a l'Iraq. El tribunal ha considerat que no hi ha prou proves i ha requerit a la fiscalia que investigui si els arrestats van ser maltractats a la furgoneta que els va portar de Vilanova a Madrid, ja que tenien hematomes. A més, la sentència considera il·legals les intervencions telefòniques perquè es van fer sense autorització judicial. Tres magistrats han presentat vots particulars discrepants de la majoria.

En la sentència, la majoria de magistrats demanen a la fiscalia que investigui els maltractaments denunciats per alguns dels acusats, tot i que ja hi ha jutjats fent-ho.

Com que les intervencions telefòniques inicials s'han considerat il·legals, moltes proves procedents d'aquestes intervencions també ho han estat. En el mateix sentit, el Suprem ha considerat que les declaracions dels acusats, més tenint en compte que es van fer probablement després de pressions físiques i psicològiques, són proves de càrrec insuficients per condemnar-los. L'Alt Tribunal espanyol no ha tingut en compte més proves perquè no van ser obtingudes amb les suficients garanties processals i constitucionals.