El jutge d'Instrucció 30 de Barcelona, Josep Maria Pijuan, ha citat a declarar com a imputat el pròxim dia 18 de juliol el polític convergent Àngel Colom perquè expliqui perquè l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, li va lliurar 75.000 euros.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) informa avui que, a més d'Àngel Colom, el jutge ha citat també a declarar l'exdirectora general del Palau de la Música, Rosa Garicano, també en qualitat d'imputada.

Les dues declaracions es realitzaran el mateix dia 18 de juliol, informa el TSJC, que precisa que Colom ho farà com a imputat en qualitat de responsable civil a títol lucratiu.

Àngel Colom va rebre l'any 2000 almenys 75.000 euros de Fèlix Millet, que suposadament va servir per sufragar els deutes del Partit per la Independència (PI), que va impulsar sense èxit el propi Colom i també Pilar Rahola, entre d'altres integrants escindits d'ERC.

En la causa judicial sobre el presumpte desfalc del Palau de la Música figura un rebut signat per Colom per 12,5 milions de pessetes (75.000 euros), encara que també existeixen altres documents que xifren en 25 milions de pessetes (150.000 euros) la donació que va rebre.

El fiscal del cas, Emili Sánchez-Ulled, ja havia sol·licitat la imputació de l'exdirectora general de la institució cultural en el cas quan aquesta va prestar declaració l'abril passat en el marc de la investigació de la peça separada del cas Palau. Aquesta peça separada afecta la relació entre la constructora Ferrovial, Fèlix Millet i Convergència Democràtica.

Sánchez-Ulled va demanar llavors la imputació de Garicano en reconèixer aquesta el sobrecost que es va fer en algun dels convenis signats del Palau amb Ferrovial i la seva vinculació amb alguna de les factures dels casaments de les filles de Millet a l'edifici modernista.

La imputació de Colom i Garicano és la primera decisió que pren el jutge Pijuan des que es va fer càrrec del Jutjat d'Instrucció 30 després que l'anterior titular, Juli Solaz, obtingués una plaça de magistrat a l'Audiència de Barcelona.