L'Audiència de Barcelona jutja avui un expresidiari que va estar entre reixes més de deu anys per fer la vida impossible als seus veïns, una parella d'avis amb una filla disminuïda psíquica, fets pels quals la Fiscalia demana deu anys i mig de presó.

Segons l'escrit del fiscal, José Luis F. L. va sortir de la presó l'agost del 2005 després d'enllaçar diverses condemnes per robatoris amb violència i es va traslladar a viure amb la seva mare en un pis llogat a Barcelona, encara que tres anys més tard la progenitora va decidir abandonar el domicili en ser "impossible" la convivència amb l'acusat. A partir de juny del 2008, José Luis F. L. va començar a causar greus problemes al matrimoni d'avis i la seva filla, que eren els únics que residien a l'immoble.

En reiterades ocasions donava cops a les parets, picava a la porta del pis, trencava els vidres i el pany de la porta d'entrada de l'edifici, els timbres, la llum de l'escala, el comptador de la llum i l'antena de televisió. També atemoria el matrimoni amb calar foc a l'edifici i els amenaçava amb matar-los. Durant la tarda del 28 de desembre, l'acusat va introduir escuradents al pany del matrimoni i, de matinada, mentre els ancians es trobaven a casa amb la seva filla, va col·locar dues guies de telèfons a la part exterior de la porta i els va calar foc. Les flames van entrar per sota de la porta al rebedor, i com que la dona encara no dormia, va poder apagar l'incendi.

Aquella mateixa nit l'acusat va ser traslladat al servei d'urgències psiquiàtriques de l'Hospital del Mar i va ser donat d'alta al matí, després que se li diagnostiqués un trastorn de personalitat.

Com que l'acusat va seguir amenaçant, el matrimoni, atemorit, va decidir anar-se'n a viure a casa d'un altre dels seus fills.

José Luis F. L. va seguir provocant incendis durant els mesos de gener i febrer de 2009 i moltes vegades tant Bombers com ?Mossos d'Esquadra han hagut d'acudir a l'immoble. L'administrador de la propietat no ha pogut valorar els danys, ja que no s'atreveix a anar a la finca per les amenaces rebudes per l'acusat.

El fiscal l'acusa d'un ?delic?te ?continuat d'incendi, un ?d'amenaces i una falta continuada de danys.