Els Mossos d'Esquadra han detingut l'exdirector del Museu del Mamut de Barcelona pel robatori de diverses peces del centre, com una vintena d'ullals de marfil amb una antiguitat de 10.000 anys, que ja han estat recuperades.

Segons que va informar la policia catalana, el detingut és Ramón Manuel G.A., de 45 anys i nacionalitat espanyola, que va ser director del Museu del Mamut de Barcelona des de finals de 2009 fins a l'estiu de 2011.

El robatori al Museu del Mamut de Barcelona va ocórrer de diumenge a la matinada a dilluns, quan l'exdirector suposadament va accedir al local amb un joc de claus que encara conservava, va desactivar les alarmes del museu i posteriorment es va emportar les gravacions de les càmeres de seguretat.

Segons que van informar fonts pròximes a la investigació, una de les hipòtesis amb què treballa la policia catalana és que el detingut actués per venjança per alguna controvèrsia amb el propietari del Museu, una home d'origen rus que el va rellevar l'estiu passat al capdavant del Museu per posar-hi la seva filla. Pel que sembla, segons la policia catalana, l'exdirector es va dirigir al Museu la nit del diumenge 5 de febrer amb el seu vehicle particular tipus ranxera i va accedir a l'interior del local amb un joc de claus de l'edifici que encara conservava en el seu poder, pel la qual cosa no va haver de forçar cap porta.

Abans d'entrar a robar, el detingut va inutilitzar el sistema d'alarma, i posteriorment es va emportar el disc dur amb les imatges de les càmeres de seguretat del museu.

Després de perpetrar el robatori, l'exdirector del museu del Mamut va traslladar les peces sostretes a un petit magatzem particular a Cerdanyola del Vallès, d'on finalment han estat recuperades per la policia catalana.

Els objectes recuperats pels Mossos, que calculen el seu valor entre 400.000 i 500.000 euros, són vint-i-quatre ullals de marfil de mamut, d'entre 30 i 40 quilos cadascun, una banya de rinoceront i un con de pell, així com diverses peces més petites i 600 euros en metàl·lic.