Els Mossos d'Esquadra han detingut a Badalona tres homes als quals se'ls imputa el robatori de prop d'un centenar de carros de la compra de grans superfícies comercials, valorats en uns 20.000 euros, i que venien com a ferralla.

En aquesta mateixa operació també va ser arrestat el propietari del negoci de compra de ferralla del municipi al qual acudien per un delicte de "receptació".

Els fets es remunten als mesos de març i abril, quan els detinguts, José M.G, de 26 anys, Antonio S.R, de 46 anys i Rafael G.C, de 32 anys, tots veïns de Badalona, van cometre tres robatoris amb força en una gran superfície comercial de la ciutat.

Es van emportar unes planxes metàl·liques i prop de noranta carrets de la compra en una furgoneta de grans dimensions.

La Unitat d'Investigació de la comissaria de Badalona va iniciar un dispositiu per trobar els autors i determinar el destí del material sostret.

L'operació va culminar dilluns passat quan es van interceptar els tres detinguts, que acumulen disset antecedents policials per fets similars, descarregant set carretons en un negoci de compra de ferralla de Badalona, que ja estava sota vigilància policial, sent el seu responsable Sebastián M.G, de 47 anys.

La policia catalana va trobar al lloc 18 carrets més amagats, així com altres objectes metàl·lics "de dubtosa procedència".

També van comprovar com el propietari del negoci comprava els objectes furtats a preu inferior al del mercat, sense portar el corresponent registre de compra obligatori.

Els Mossos han pogut recuperar un total de 24 carrets, però la investigació continua oberta per trobar la resta del material sostret.