El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha demanat aquest dissabte que "la justícia sigui ràpida" per tal que es trobin "els veritables culpables" de les escoltes a la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho amb l'ex-parella de Jordi Pujol Ferrussola i que així la sospita deixi de sobrevolar sobre els socialistes catalans, a qui s'assenyala com els qui van fer l'encàrrec a Método 3. "Som respectuosos amb la justícia però defensem la innocència d'aquesta persona", ha dit Navarro en relació a la gerent del seu partit, Lluïsa Bruguer, imputada per aquest cas i a qui dóna el seu suport, així com a l'exsecretari del partit, José Zaragoza.

En un acte de partit a Malgrat de Mar, el líder dels socialistes ha exigit també que el nou president del Tribunal Constitucional (TC), Francisco Pérez de los Cobos, renunciï al càrrec si es demostra que hi ha "incompatibilitat" amb el fet que hagi estat militant a una formació política, en concret al Partit Popular.

En un acte de partit a Malgrat de Mar, el líder dels socialistes ha exigit també que el nou president del Tribunal Constitucional (TC), Francisco Pérez de los Cobos, renunciï al càrrec si es demostra si es demostra que hi ha "incompatibilitat" amb la seva antiga militància al Partit Popular. Alguns mitjans han revelat que Pérez de los Cobos va ocupar un càrrec al Consell Econòmic i Social mentre José Maria Aznar va arribar al capdavant del govern espanyol, al 1996. També se'l relacionat amb activitat amb la fundació FAES, que presideix el mateix Aznar.

Navarro ha assenyalat que el president del TC "ha de ser el garant de l'aplicació de la llei". Deixant entreveure però sense dir específicament que Pérez de los Cobos hauria de renunciar, el primer secretari del PSC ha indicat que "ell mateix hauria de prendre les mesures per al seu prestigi i per al prestigi de l'òrgan".

Compareixença al Parlament

Una vegada més, Pere Navarro ha defensat la innocència de la gerent del partit, Lluïsa Brugués, imputada en el cas Método 3, i de l'exsecretari d'Organització, José Zaragoza, a qui persones vinculades a l'empresa de detectius l'apuntaven com la persona que va encarregar les escoltes al restaurant La Camarga. Zaragoza va admetre que havia contractat els serveis d'empreses del grup Método 3, però per protecció i seguretat de les seus del PSC i mai per fer escoltes il·legals.

Davant la petició de diversos partits que comparegui al Parlament per explicar els fets, Pere Navarro ha respost que no tindria "cap rellevància o repercussió" que ell mateix o qualsevol altre membre del PSC atengués a aquesta petició. "Hem aportat tota la documentació que se'ns ha demanat", ha explicat i ha recordat que el cas "va passar fa uns anys" i que els qui han de comparèixer a la cambra catalana són els membres del Govern, i específicament amb el cas, els qui que llavors estaven quan van passar els fets.

Preguntat pels periodistes, Pere Navarro ha apuntat que ell no estava divendres a la seu del partit del carrer Nicaragua de Barcelona quan agents de la policia espanyola per ordre dels estaments judicials van entrar-hi i van requisar l'ordinador de Bruguer. Ha aclarit que no es tractava d'un escorcoll, sinó que l'entrada es feia per agafar l'aparell per comprovar si hi havia informació. "I no hi ha res", ha afegit el líder socialista.

"Privatització fallida" d'ATLL

Pere Navarro ha fet aquestes declaracions a Malgrat de Mar (Maresme) en un acte de partit on el primer secretari dels socialistes catalans ha tractat temes com la crisi, la gestió del govern de Rajoy i els darrers casos de corrupció que esquitxen als populars i també els greuges que pot suposar l'intent fallit de privatització d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) que pot suposar una indemnització a l'empresa que l'havia adquirri, Acciona. "És una operació que s'ha fet malament i que sortirà cara", ha apuntat Navarro.

Per això, el PSC demana que el conseller Mas-Colell comparegui al Parlament per saber "quin efecte tindrà en els futurs pressupostos" la transacció així les repercussions que suposarà a àmbits com el benestar social o les polítiques d'activació econòmica.