L'Audiència de Barcelona va absoldre dues dones acusades d'estafar 18 famílies que volien adoptar nens al Congo i que no ho van poder fer, o, en alguns casos, ho van acabar aconseguint pel seu compte. Les acusades són Maria Cinta A.F. i Ana Maria S.P., presidenta i secretària de l'Associació d'adopció d'infants al Congo, que havia rebut autorització de l'Institut Català d'Acolliment i Adopció de la Generalitat per realitzar la gestió de les adopcions.

El Fiscal demanava quatre anys de presó i la indemnització de les famílies però l'Audiència va considerar que no quedava provat que hi hagués un ànim d'enganyar les famílies. A través d'aquesta organització, les dues acusades van rebre entre 9.700 i 10.700 euros.

En alguns casos els nens no es trobaven en situació de desemparament i, per tant, no podien ser adoptats, en altres la família biològica no ho va acceptar i en algun cas l'adopció es va acabar realitzant però gràcies a les gestions que van fer les pròpies famílies deixant al marge l'entitat sabadellenca.