El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, va considerar que les administracions i les institucions han de demanar perdó i indemnitzar els afectats pel llançament de pilotes de goma, en la compareixença d'ahir davant la comissió del Parlament que estudia els models de seguretat i ordre públic i l'ús de material antiavalots.

Ribó va xifrar un mínim de 6 persones que han perdut un ull com a conseqüència de l'impacte d'objectes que podrien ser pilotes de goma. Per això, va instar els diputats a arribar a un acord per rescabalar almenys a aquestes persones. Ribó es va preguntar què hagués passat si tant ell com altres institucions públiques haguessin actuat amb més "diligència". Així, un cop passat massa temps, Ribó va opinar que és molt important reparar els danys morals, donar explicacions sobre les actuacions policials i rescabalar els danys físics i psicològics.

Pel Síndic, la supressió de les bales de goma, com ja va demanar anteriorment, no suposaria haver de canviar el model d'antiavalots, basat en la distància entre policies i manifestants violents. De fet, ha deixat la porta oberta a substituir-les per elements "menys lesius", com els gasos lacrimògens i els canons d'aigua. Alguns partits es van mostrar disposats a pactar el rescabalament de les víctimes.