21 de gener de 2014
21.01.2014
40 Años
40 Años

El partit intenta que la crisi interna no afecti les primàries de Barcelona

El procés arrenca amb la inscripció de sis candidats que ara disposen fins a l'1 de març per recollir els avals per poder disputar la campanya

21.01.2014 | 07:14
La precandidata a les primàries a Barcelona Rocío Martínez-Sampere.

Les primàries del PSC a l'alcaldia de Barcelona van arrencar ahir amb la inscripció de sis candidats, que ara disposen de termini fins a l'1 de març per recollir avals i poder disputar una campanya electoral que culminarà amb la votació del 29 de març i, en cas d'una segona volta, el 5 d'abril. A la seu de la Federació de Barcelona del PSC, els candidats van acudir a inscriure la seva candidatura i signar un compromís, a més de lliurar la primera "Declaració de finançament", on es recullen els ingressos i despeses previs a l'inici del procés. Finalment,es van inscriure la diputada Rocío Martínez-Sampere, el militant Manuel Fernández, l'exdiputada Laia Bonet, el president del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, el diputat i fins ara portaveu del partit, Jaume Collboni, i la regidora Carmen Andrés.
Per poder presentar-se, els candidats havien de renunciar als càrrecs orgànics dins del partit, motiu pel qual Collboni ha deixat de ser portaveu del partit i ha renunciat, a més, al seu càrrec a la comissió executiva del PSC. També dues candidates més, Martínez-Sampere i Laia Bonet, van abandonar l'executiva socialista la setmana passada encara que, en el seu cas, la renúncia es va justificar a més en les discrepàncies amb la direcció abans de la votació al Parlament en què tres diputats del PSC van trencar la disciplina de vot. En declaracions als mitjans, Martínez-Sampere va destacar la seva intenció de "liderar una majoria pel canvi i encapçalar un govern de progrés", i va assegurar que "el millor servei que es pot fer a Barcelona, Catalunya i les forces d'esquerres és tornar a parlar de Barcelona, tenir un projecte i liderar-la".

Més reaccions
Bonet va assenyalar que les primàries "representen una regeneració democràtica" i va destacar el "triple repte" de "renovar el PSC, crear una nova cultura política que ens aproximi als ciutadans, i impulsar una alternativa de govern que renovi les esquerres". Martí va qualificar les primàries de "signe de valentia, per dirimir les diferències a través del debat" i les va considerar un "un pas inequívoc cap a millorar la qualitat democràtica". Per la seva banda, Collboni també va coincidir en el "pas endavant per a la regeneració democràtica del sistema polític i el PSC", i es va postular per "liderar una majoria alternativa de progrés, d'esquerres, per construir la Barcelona dels drets". Carmen Andrés va opinar que Barcelona, "a més de ser un model, una marca o una herència, és una ciutat en la qual viuen persones reals. La política ha de deixar despatxos i tribunes i sortir al carrer a solucionar problemes", va dir.
Finalment, Manuel Fernández, qui es va definir com a "ciutadà corrent i representant dels militants de base", va opinar que les primàries "són una oportunitat per recuperar els orígens d'un partit que necessita canvis profunds".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema