La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, va avisar ahir el president Artur Mas que "no és patriota qui divideix, enfronta i fractura", sinó qui "suma i aglutina" i, després de rebutjar "lliçons de patriotisme", va llançar un "missatge de tranquil·litat" davant el "desvari separatista" de la Generalitat.

"El PP és la garantia que seguim sent catalans, espanyols i europeus. Aquest partit evitarà que ningú ens tregui d'Espanya i Europa. Volem traslladar a tots els espanyols que Catalunya no és independentista, que no hi ha una majoria separatista", va assenyalar. Durant el seu discurs d'inauguració de la Convenció del PPC a Barcelona, acompanyada de la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, Sánchez-Camacho va recalcar que "en aquests moments, els catalans necessiten el PP més que no molts creuen".

"Necessiten polítics seriosos, rigorosos, que emprenguin projectes seriosos i realistes, que no els venguin fum i no els portin a un precipici i un abisme. I aquest és el PP", va apuntar. "No vull viure en una Catalunya sense llibertat, en què només tenen dret a opinar els independentistes. Només vull dir alt i clar que la meva millor manera de sentir-me catalana és sentir-me espanyola". És per això que el PP, va dir, "no permetrà que ens donin lliçons de res i menys de patriotisme. Patriota és aquell que uneix, que suma, que aglutina, que governa per a tothom, no aquell que divideix, enfronta i fractura la societat catalana, i aquest és Artur Mas, en mans d'ERC". A més va carregar contra els que "han apostat per l'extrem, la radicalització, el pensament únic i el tot o res", i va recordar a "tots els espanyols que Catalunya no és independentista, que no hi ha una majoria separatista".

El missatge

"Els catalans tenen dret a saber la veritat i se'ls oferirà tota la veritat. Que estan rebent el major suport i solidaritat d'Espanya. Que no ens roba, és fals. Ens compra i molt. L'Espanya real ens estima, ajuda i es compromet", va dir. La líder del PPC va criticar aquells que "donen lliçons de democràcia": Ens vindrà Mas a dir que vol votar sobre el que vol i com ho vol. Això es diu imposició, obligar-nos a renunciar, a escollir i dividir-nos". Però també va censurar als que "només fan discursos", en al·lusió indirecta a Ciutadans, a qui va recordar que el PP era "un partit que governa, que decideix, l'únic partit seriós que pararà l'independentisme al Congrés i el Parlament Europeu".

En referència a la conferència en la qual participarà la presidenta de la Fundació de Víctimes del Terrorisme, María del Mar Blanco, va recordar que el PP "ha patit molt, al País Basc i a molts punts d'Espanya", i va homenatjar "tots aquells que han donat la seva vida per la democràcia, la llibertat i la dignitat". "Però aquest és el partit que garanteix la convivència a tot Espanya, al País Basc i a Catalunya -va afegir-. Aquesta convenció és un punt d'inflexió, explicant la veritat de les falsedats, mites i llegendes creats per CiU i ERC". D'una altra banda, va agrair la presència a De Cospedal: "S'havia dit que el PPC no tenia les millors relacions amb el Govern o el PP. I el tu has aconseguit que no només hàgim tingut la millor relació de la història, sinó que sempre que t'hem necessitat, el teu compromís(...) T'ho agraïm de cor i el PPC t'ho agrairà sempre".

Prèviament, el secretari general del PPC, Jordi Cornet, va qualificar la líder del partit d'"exemple a seguir" i va demanar "ajuda" al PP, "venint moltes vegades aquí, perquè la resta de catalans i els que creuen que amb la independència es poden millorar les coses, sàpiguen que no és veritat".