Dos nous morts ahir van elevar a quatre les persones mortes a causa del brot de legionel·la de Sabadell, on cinc persones més van haver de ser hospitalitzades, amb la qual cosa ja són 28 els infectats fins ara. Els metges esperen encara un degoteig de més casos de legionel·la a Sabadell i no descarten que puguin haver-hi més morts perquè alguns dels afectats són persones grans amb malalties greus, encara que tots els hospitalitzats estan "estables". Segons va reconèixer la sotsdirectora de Vigilància i Resposta d'Emergències de Salut Pública de la Generalitat, Mireia Jané, "hem d'esperar encara un degoteig de casos" perquè el període d'incubació és de deu dies, i les torres de refrigeració sospitoses de la infecció van ser netejades dilluns passat.

El cas de la legionel·la de Sabadell s'ha convertit en un dels més greus dels últims anys amb la mort ahir de dues persones més, per la qual cosa ja són quatre els morts que ha provocat aquest brot, a més d'haver infectat a altres 24 persones, de les quals 20 encara estan hospitalitzades.

Mentrestant, l'Associació d'Empreses del Fred i les seves Tecnologies (AEFYT) va defensar que les torres de refrigeració són segures amb un correcte manteniment, després que les autoritats sanitàries catalanes hagin apuntat a una torre de fred com la causant del brot de legionel·la.