El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha negat aquest dijous que CiU estigui negociant amb el PSC per a un possible pacte d'estabilitat parlamentària perquè està "a les antípodes" del projecte que ara mateix està impulsant la federació. "No tindria cap coherència. Respecto profundament el PSC, el senyor Iceta i les idees de qui sigui, però està a les antípodes el que estem fent de plantejar les coses en aquests termes", ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio, on ha afegit que CiU no està per anar-se "repenjant" en diferents partits per continuar governant, i més quan liderar l'executiu és ara "profundament incòmode".

Iceta confirma que va oferir el suport del PSC a Mas i Duran en reunions privades

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha dit, en declaracions a Rac1, que tant abans com després de l'estiu va mantenir reunions privades amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, on va oferir el suport parlamentari dels socialistes a canvi de reorientar la política econòmica i "buscar un nou pacte amb l'Estat perquè els catalans puguin votar". Amb tot, Miquel Iceta assegura que la seva oferta no va ser tan ben rebuda com per ser considerada seriosament. Tant és així, que el socialista veu "poc probable" una negociació per entrar al Govern. "L'orientació del president és una altra", ha dit.

La reactivació econòmica, la protecció de l'estat del benestar, la regeneració política i la recerca d'un nou acord amb l'Estat que permeti que els catalans puguin votar. Són les quatre condicions que el PSC ve oferint des de fa temps a CiU per poder implicar-se en un procés d'estabilitat parlamentària que permetés a Artur Mas canviar de soci i acabar la legislatura amb el suport socialista. I aquestes mateixes condicions són les que, segons Iceta, va explicar a Mas i Duran en els contactes i reunions que assegura que va tenir amb els dos líders de CiU, tot i que el socialista admet que no van fructificar.

"Li vaig fer l'oferta a Mas abans que a ningú", ha confirmat Iceta, que tot i això, ha considerat que veu "poc probable" un Govern de CiU amb el suport del PSC perquè "l'orientació del president és una altra" diferent a les prioritats del PSC. Amb tot, creu que el fet que Duran li digués que aquesta era una fórmula "a explorar" és normal i "no deixa de tenir sentit", perquè "qualsevol Govern busca l'estabilitat parlamentària".

Iceta ha confirmat que el primer cop que va fer la seva oferta a Mas va ser just després de ser escollit líder del PSC, al juliol, en un dinar amb el president al Palau de la Generalitat. Després de l'estiu, però, el primer secretari del PSC assegura que li va repetir. "La resposta va ser la mateixa. Em va dir simplement que prenia nota", ha explicat.