L'exnúmero 2 de la Diputació de Barcelona Josep Tous va negar ahir davant la jutge que donés cap tracte de favor a la trama de les ITV i va assegurar que els encàrrecs per pacificar el sector els rebia del llavors número 2 de la conselleria d'Empresa Enric Colet, encara que no tenia cap contracte.

Segons van informar fonts judicials, Tous va comparèixer ahir durant més de dues hores com a imputat davant la titular del jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona, que manté imputat en la causa a l'exsecretari general de CDC i exdiputat Oriol Pujol.

Va ser el propi Tous el que va demanar comparèixer davant el jutjat, per poder oferir una versió exculpatòria sobre la seva labor per reordenar el sector i les seves gestions amb els diferents operadors, després que un informe de Vigilància Duanera va concloure que va defensar «clarament» els interessos de Certio, administrada per l'empresari imputat Ricard Puignou.

La fiscalia sospita que Tous va exercir com a mediador en el sector de les ITV per encàrrec de la Generalitat mentrestant, al mateix temps, cobrava suposadament, durant onze mesos, 2.000 euros mensuals de l'empresari imputat Sergi Alsina, que presumptament actuava com a intermediari entre el seu amic íntim Oriol Pujol i Puignou. Segons les mateixes fonts, en la seva compareixença, Tous va sostenir que en la seva labor com a pacificador en el sector de les ITV no es va limitar a relacionar-se amb Puignou, sinó que també ho va fer amb altres operadors del sector de les ITV, aliens a la suposada trama corrupta.