11 de setembre de 2015
11.09.2015

"Manifestació massiva dels separatistes catalans", diu la 'BBC'

'Liberation' parla "d'èxit" i "marea humana, mosaic de colors representant els valors de la virtual República catalana"

11.09.2015 | 19:53
El portal de notícies de la BBC parla de ´desenes de milers´ de manifestants.

La premsa internacional comença a fer-se ressò de la Via Lliure i a publicar imatges i vídeos de la manifestació d'aquesta Diada. "Manifestació massiva dels separatistes catalans", titula la 'BBC', que al seu portal de notícies parla només de "desenes de milers" de manifestants. També la RAI italiana informa que "desenes de milers han sortit al carrer a Barcelona per la festa nacional de Catalunya, que aquest any coincideix amb l'inici de la campanya per unes eleccions regionals en què els secessionistes són els grans favorits". "Una gran multitud, vestida de blanc, ha desbordat la Meridiana, la gran avinguda que creua 5.2 quilòmetres de la capital catalana", es pot llegir al seu portal de notícies.

El francès 'Liberation' publica en el seu portal una fotografia de la Via Lliure amb el titular "Els independentistes catalans desfilen en nom de la República" i qualifica la manifestació "d'èxit". El seu enviat especial, François Musseau, assegura que els organitzadors "han aconseguit el seu objectiu: l'avinguda Meridiana, que travessa Barcelona, s'ha convertit en una marea humana, un mosaic de colors representant cadascun dels valors de la virtual República catalana: concòrdia, dignitat, transparència" en "una metàfora del que, segons ells, ha de ser el camí que portarà a la secessió d'Espanya". 'Liberation' compta "almenys un milió" de manifestants.

Al belga 'Le Soir', la Via Lliure és la primera notícia destacada en portada. "Els independentistes catalans s'aboquen als carrers de Barcelona", titula. "Centenars de milers es manifesten en suport de les llistes que advoquen per la secessió, per a disgust del govern de Rajoy".

"Porta d'entrada a la República catalana: centenars de milers es manifesten per la independència a Barcelona", titula també com a primera notícia destacada el portal de 'Russia Today'. "Unes 500.000 persones s'havien registrat per participar en l'acte pro-independència, però les fotografies i vídeos fan pensar que són molts més els que han inundat els carrers de Barcelona", informa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook