La CUP ha proposat avui el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, com a "candidat de consens", el mateix dia que es votarà la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat.

El diputat anticapitalista Benet Salellas ho ha deixat clar en declaracions a Catalunya Ràdio, i ha afirmat que des de l'esquerra independentista "posem sobre la taula el nom de Romeva com a candidat de consens".

"Ell era el número ú de la llista de Junts pel Sí i és un independent", ha afegit el diputat gironí, que ha rebutjat la possibilitat d'eleccions anticipades al març i ha apostat per treballar perquè "aquesta setmana puguem començar a trobar les solucions i obrir un nou cicle polític a Catalunya".

I, si Junts pel Sí rebutgés el nom de Romeva, ha demanat a aquesta coalició que "proposin un altre nom", ja que "no volem un segon Pujol".

També Salellas ha justificat la posició inamovible de la CUP respecte Mas perquè "estem discutint un model".

"S'ha demostrat que haver confós un partit i una persona amb el país no ens ha servit per millorar i estem per canviar la dinàmica. No volem un segon Pujol", ha afegit.